Goofy vs. Regular: Ghidul oficial pentru pozițiile de snowboard

De la începuturile sporturilor pe placă, dezbaterea goofy vs regular a făcut furori: piciorul drept înainte vs. piciorul stâng înainte. Dar atunci s-a născut snowboardingul. Și dintr-o dată au fost mult mai mulți factori de luat în considerare decât doar ce picior merge în față.

Din fericire, Burton a existat de la începutul snowboardingului (la propriu) și suntem aici pentru a stabili recordul. Așadar, fie că îți montezi prima pereche de legături de snowboard, fie că ești doar puțin curios, poți găsi toate răspunsurile de care ai nevoie în Ghidul oficial pentru pozițiile de snowboard.

Ce este stance-ul?

Acesta se referă la așezarea picioarelor tale pe placă, cu un picior în fața celuilalt în timp ce stai lateral. Datorită acestei orientări laterale, echilibrul este extrem de important, iar majoritatea alege în mod natural o poziție care oferă stabilitate maximă. Dar când vine vorba de snowboarding, există câteva detalii mai importante.

Ce este stance-ul?

Poziții de snowboard – o privire de ansamblu

În snowboarding, poziția include patru factori principali: picior, lățime, unghi și recul.

Toți acești factori lucrează împreună pentru a permite rider-ului confort și control optim.

Este demn de remarcat faptul că poziția este în mare parte preferențială și vă recomandăm să vă modificați poziția în funcție de ceea ce vi se pare cel mai bine pentru dvs. și stilul dvs.

Poziții de snowboard

Goofy vs. Regular

Snowboard-urile au o față (nas) și un spate (coada) atunci când sunt îndreptate în jos pe munte și care picior este cel mai aproape de nas determină poziția ta.

Există două tipuri de poziție: obișnuită (regular) și goofy.

Regular înseamnă piciorul stâng în față și piciorul drept în spate; goofy înseamnă că piciorul tău drept este în față și piciorul stâng în spate.

Notă: regular nu înseamnă corect și goofynu înseamnă incorect.

În general, piciorul tău dominant va fi în spate pentru a alimenta placa și a controla direcția, în timp ce piciorul din față asigură echilibrul.

Interesant este că există o corelație puternică între handedness și footedness, ceea ce duce la mai mulți oameni care folosesc piciorul drept înapoi, piciorul stâng înainte, decât cei goofy, dar nu există reguli care să spună că acest lucru este necesar.

Notă: „Switch” de snowboard înseamnă opusul poziției dvs. obișnuite.

De exemplu, dacă în mod normal aveti piciorul drept înainte, piciorul stâng înapoi, și vă învârtiți pentru a merge cu piciorul stâng în față, mergeți switch.

Stabiliți-vă poziția de snowboard:

1. Testul de alunecare: Purtând șosete groase, alergați și alunecați pe o podea netedă din lemn de esență tare sau gresie. Indiferent de piciorul care se află în față în timpul alunecării, este cel mai probabil piciorul care ar trebui să fie în față pentru poziția ta de snowboard.

2. Testul de împingere: Stați drept, cu călcâiele împreună și priviți drept înainte; un prieten de încredere te surprinde cu o împingere blândă din spate. Indiferent de piciorul care reacționează în mod natural pentru a vă proteja de cădere, este cel mai probabil piciorul care ar trebui să fie în față pentru poziția dvs. de snowboard.

3. Testul scărilor: Apropiați-vă de un set de scări. Orice picior care începe urcarea și atinge prima scară de jos este cel mai probabil piciorul care ar trebui să fie în spate pentru poziția ta de snowboard.

Lățimea poziției

Până când ați dezvoltat un stil confortabil, recomandarea generală pentru lățimea poziției este să vă plasați picioarele (și legăturile) puțin mai late decât lățimea umerilor pentru a începe; aceasta oferă echilibrul ideal de stabilitate și reacție.

Pentru a simplifica acest lucru, majoritatea producătorilor includ o poziție de referință care este optimizată pentru modelul specific de snowboard.

Poziții de snowboard

Sfat profesionist: pe măsură ce iesiți mai mult și înțelegeți mai bine cum se simte placa sub picioarele dvs., reglați lățimea pentru a se alinia preferințelor dvs.

Stabiliți lățimea poziției pentru snowboard:

1. Montați-vă legăturile puțin mai late decât lățimea umerilor, folosind poziția de referință a plăcii ca punct de plecare.

2. Plimbare cu snowboardul.

3. Reglați-vă în consecință: lărgiți poziția dacă aveți dificultăți cu echilibrul și micșorați poziția dacă aveți dificultăți în a iniția virajele.

Unghiul de prindere al legăturilor

Odată ce ați determinat piciorul și lățimea, este timpul să setați unghiurile legăturilor pentru snowboard.

Unghiurile legăturilor din față și din spate sunt importante, deoarece această geometrie are un impact direct asupra modului în care puterea este transferată la snowboard de la șolduri și genunchi.

Și ca și în cazul factorilor de poziție anteriori, unghiul de legare depinde, de asemenea, foarte mult de preferințele personale.

Setările unghiului de poziție sunt de obicei descrise folosind perechi de numere care sunt fie zero, pozitive sau negative, unde primul număr se aplică legăturii din față și al doilea număr se aplică legăturii din spate.

În acest caz, aceste numere se referă la unghiul legăturilor, unde zero indică faptul că legarea este perfect perpendiculară pe marginile snowboard-ului, un număr pozitiv indică faptul că legarea este înclinată spre nas, iar un număr negativ indică faptul că legarea este înclinat spre coadă.

Notă: Cele mai multe legături sau plăci de bază de legare includ marcatoare de grade pentru a simplifica acest proces.

Unghiul de prindere al legăturilor

Exemplu: (+15 / -5)

În acest exemplu, legarea față este înclinată cu 15 grade spre nas, iar legarea spate este înclinată cu 5 grade către coadă.

Având în vedere acest lucru, există trei combinații comune de unghiuri de poziție.

Pozitiv / Zero (+ / 0) înseamnă că legarea din față este înclinată spre nasul snowboard-ului, iar legarea din spate este montată perpendicular pe margini.

Aceasta este setarea unghiului de poziție recomandată pentru începători și le va permite să aplice o forță maximă pe lățimea plăcii în timp ce își dau seama cum să se întoarcă și să se oprească.

Pozitiv / Pozitiv (+ / +) înseamnă că ambele legături sunt înclinate spre nasul snowboard-ului.

Acesta este un unghi de poziție obișnuit pentru toți practicanții de snowboard la munte, deoarece aliniază ambii genunchi pe același plan și permite riderului să aplice forță maximă pe marginea degetului pentru carving mai agresiv.

Pozitiv / Negativ (+ / -) înseamnă că legarea din față este înclinată spre nas, iar legarea din spate este înclinată spre coadă.

Aceasta este denumită în mod obișnuit poziția „duck stance” și este cel mai des folosită de riders freestyle care circulă în mod regulat switch.

Stabiliți-vă unghiul de legare pentru snowboard:

1. Începeți cu Pozitiv / 0.

2. Plimbare cu snowboardul.

3. Reglați în consecință: dacă vă aflați că mergeți des switch, luați în considerare o poziție (+ / -); dacă sunteți gata să stabiliți viraje serioase, luați în considerare o poziție mai mare (+ / +).

Setback

Multe dintre plăcile de snowboard sunt proiectate cu o locație recomandată, iar această locație va fi fie perfect centrată, fie așezată puțin mai aproape de coadă (recul).

În ambele cazuri, poate doriți să mutați legăturile mai înapoi spre coadă pentru a crește zona din fața legăturilor, ceea ce oferă o flotație suplimentară în powder și o flexibilitate diferită pentru carving.

De exemplu, riderii din parc rareori își dau înapoi pozițiile, deoarece a avea aceeași lungime a nasului și a cozii este important pentru switch. Alternativ, mulți rideri all mountain își retrag pozițiile pentru a deschide nasul plăcii și a permite mai multă flexibilitate în fața legăturii din față și virajelor mai grele.

Stabilește-ți poziția de snowboard:

1. Montați-vă legăturile folosind poziția de referință a plăcii ca punct de plecare.

2. Plimbare cu snowboardul.

3. Ajustați în consecință în funcție de preferințele personale, teren și condiții.

Goofy vs. Regular FAQs

Întrebări frecvente

Știm că probabil că ai în continuare câteva întrebări fără răspuns despre pozițiile goofy și regular la snowboard.

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări la care s-a răspuns.

Ce este goofy vs regular?

Goofy vs. regular se referă la a avea fie piciorul stâng, fie piciorul drept înainte când faceți snowboard. Deși există o oarecare corelație între mâna dominantă a unui rider și poziția sa de snowboard, a fi goofy față de regular depinde în mare parte de preferințele personale și de ceea ce „se simte” cel mai bine.

Care este procentul de snowboarderi care merg goofy față de regular?

În prezent, nu există date complete cu privire la procentul de snowboarderi care călătoresc goofy față de regular. Cu toate acestea, deoarece există o mică corelație între a fi dreptaci și a merge regulat, se presupune că există mai mulți snowboarderi regular.

De ce oamenii sunt goofy vs regular?

Se crede că ideea generală a oamenilor care sunt goofy față de regular este legată de lateralizarea emisferei creierului. În esență, există o corelație puternică între ce parte a creierului controlează brațele/picioarele și conștientizarea spațială.
De exemplu, la snowboarderii dominanti pe mâna dreaptă/piciorul drept, jumătatea stângă a creierului este statistic mai activă în controlul acestor funcții.

Gânduri finale despre pozițiile de snowboard

După cum probabil v-ați dat seama, stance-ul reprezintă mai mult decât goofy vs regular. Și poate dura ceva timp pentru a-ți da seama exact ce funcționează cel mai bine pentru tine.

De fapt, jocul cu legăturile tale, testarea diferitelor lățimi și ajustarea unghiurilor este ceva ce fac riderii de toate nivelurile de experiență.

Unii oameni găsesc o poziție care le place și rămân cu ea. Alții fac constant ajustări minore.

Oricum, este un proces de încercare și eroare.

Nu există o poziție supremă sau o formulă secretă care să funcționeze pentru toată lumea în fiecare zi.

Dar dacă rămâi cu acest ghid, ești garantat că vei pune cel mai bun picior înainte.

Lasă un răspuns