Primăvara este sezonul perechilor…de shoes si sneakers!

Ai nevoie de un motiv pentru o nouă pereche de shoes?

Te ajutăm noi cu unele:

  • te tot întreabă prietenii de ce nu dansezi. Poate o nouă pereche de sneakers te va transforma într-un dansator mai bun!
  • pe cei vechi i-a mâncat câinele!
  • o nouă pereche te va face să pari mai înalt/ă?!
  • sigur urmează ziua ta… cândva! Nu ai nevoie de motiv mai bun!
Skate Shoes Globe Holand

Știai că?

Termenul de „sneakers” a apărut pentru că tălpile de cauciuc ale acestor pantofi le permiteau oamenilor să pășească în liniște, fără a fi auziți – „sneaking up”.

Skate Shoes Globe Tilt

Omagiul anilor ’90: revenirea pantofilor voluminoși (cum ar fi shoes Globe, shoes Nike) este adesea considerată o reminiscență nostalgică a erei de modă a anilor ’90, când încălțămintea supradimensionată și masivă era la modă. Pantofii voluminoși, cunoscuți și sub numele de chunky sau „dad shoes”, si-au recâștigat popularitatea, revenind ca un simbol de fashion. 

În ciuda aspectului, aceștia sunt adesea lăudați pentru confortul lor. Tălpile groase oferă o amortizare și un suport suplimentare, făcându-i o alegere populară pentru plimbări lungi sau statul în picioare perioade îndelungate. Estetica lor neconvențională și devierea de la designurile tradiționale și elegante i-au făcut să iasă în evidență pe podiumuri și pe străzi. 

Au fost denumiți chiar „the ugly shoes” de către entuziaștii modei. În ciuda acestui label, farmecul și îndrăzneala lor i-au făcut să devină un element de bază în multe garderobe.

Shoes DC x Slayer Manteca
Skate Shoes Globe Tilt

Dunk SB este unul dintre cele mai appreciate modele de adidași Nike și a fost adesea influențat de cultura pop și subculturile sale, aducând uneori elemente amuzante și distinctive în designurile sale.

Aceste influențe culturale variate au contribuit la diversitatea și popularitatea modelelor de încălțăminte Nike Dunk SB.


Pantofii Nike Dunk SB au fost adesea subiectul unor colaborări inedite și neașteptate, fiind cunoscuți pentru lansarea de ediții limitate, create în cantități foarte mici și adesea căutate de colecționari pentru caracterul lor unic și rar, în special printre pantofii sport Nike.

Nike Dunk SB
Sneakers Nike Dunk Low PRO
Sneakers Nike Dunk Low

Globe este recunoscut pentru integrarea de caracteristici inovatoare în încălțămintea sa de skate. De la tehnologii de absorbție a impactului la modele speciale de talpă pentru o aderență îmbunătățită, acești globe shoes adesea se laudă cu funcționalități care răspund nevoilor specifice ale skateboarderilor.

Globe a colaborat cu diferiți artiști și designeri pentru a crea încălțăminte de skate cu un twist amuzant. Aceste colaborări rezultă adesea în pantofi cu artă jucăusă sau sloganuri amuzante, adăugând un nivel suplimentar de creativitate designului.

Modelele de skate Globe shoes uneori integrează referințe culturale sau glume interne care rezonază cu skateboarderii și entuziaștii de cultură pop. Fie că este vorba de un omagiu adus unui film clasic sau de un joc de cuvinte ingenios, aceste referințe adaugă un strat suplimentar de distracție designului pantofului.

Globe shoes

În primele zile ale skateboarding-ului, entuziaștii foloseau adesea încălțămintea existent (tenisi Converse, tenisi Nike) precum adidași din pânză sau pantofi de tenis modificați pentru skateboarding. Acești pantofi improvizați reflectau ingeniozitatea și resursele skateboarderilor. 

Aceste modificări puteau implica adăugarea de straturi suplimentare de bandă adezivă pentru durabilitate, tăierea unor secțiuni din talpă pentru o senzație mai bună pe placă sau chiar coaserea unor patch-uri pe partea superioară pentru consolidare. 

Shoes Globe Dimension

Primele modele de încălțăminte de skate au fost puternic influențate de pantofii de tenis, datorită construcției lor ușoare și a tălpilor flexibile. Skateboarderii apreciau confortul și manevrabilitatea pantofilor de tenis, dar adesea le lipsea durabilitatea necesară pentru manevrele de impact ale skateboarding-ului.

 În anii ’70, mulți skateboarderi erau și surferi înrăiți, iar această influență s-a extins și la alegerea încălțămintei. Unele modele de skate shoes timpurii prezentau designuri și materiale împrumutate din încălțămintea de surfing, cum ar fi partea superioară din pânză și tălpile din cauciuc vulcanizat, reflectând intersecția dintre cele două sporturi.

Skate Shoes Nike Vertebrae

Așadar, mulțumim skateboardingului pentru că ne-a oferit nu doar o pasiune, ci și instrumentele potrivite pentru a o practica în siguranță și cu stil!

Shoes Globe Dover II

Sursa foto: globeeuropa.com, nike.com, dcshoes.com

Lasă un răspuns